Försäljning

Slagstaboken ”Slagsta - Skärvor ur Slagstas liv, seder och bruk”

”Skärvor ur Slagstas liv, seder och bruk",som trycktes 2005, är resultatet av den forskning som bedrivits av Slagsta Gilles Forskningssektion. Boken är en historisk tillbakablick över Slagsta Gårds historia. Den skall uppfattas som ett lekmannamässigt sökande efter de rötter som varit grogrunden till det samhälle vi lever i just i dag.

Slagsta Gille tilldelades 2006 Botkyrkas kulturstipendium för boken, med motiveringen ”Skriften utgör en viktig pusselbit i arbetet med att levandegöra kommunens intressanta arbetar- och industrihistoria”. Gillet tilldelades samma år också Vårby Fittja Hembygdsförenings stipendium ur Korpamajafonden för Slagstaboken.

Vill du köpa boken kontaktar du Ulla Gärderyd, telefon 08-550 65303. Boken kostar 85 kronor för medlemmar och 100 kronor för övriga.

 

CD-n "Anslaget"

Slagsta Gilles CD  "Anslaget" är en mix några av våra spelmän med rockmusiker. Skivan har tillkommit genom ett samarbete mellan Slgsta Gille Studiefrämjande och Musikhuset Lagret. Köp skivan och upplev "annorlunda" spelmansmusik.  Beställ CD:n genom att maila till slagstasekr@gmail.com. Pris (inkl porto) 70 kr.